*Wega Automatisering

Melissa

Melissa is HET computerprogramma voor de gehele schoonheids- en verzorgingsbranche.


Computerprogramma
Melissa is een Windows computerprogramma voor de gehele schoonheids- en verzorgingsbranche. Het is geschikt voor zowel kleine als grote ondernemingen. Wat betreft het aantal medewerkers en werkplekken heeft het programma geen beperkingen. Het inleertraject is zeer kort door de zo vanzelfsprekende structuur, daarom kan iedereen er in korte tijd mee leren werken.

Klantenbestand
Het klantenbestand is het meest vitale onderdeel van de administratie. De hoeveelheid gegevens, die men in het klantenbestand kwijt kan, is zeer uitgebreid. Naast de ‘normale’ n.a.w.-gegevens zijn per klant ook specifieke vakinhoudelijke gegevens in te vullen. Dit hangt af van wat er in de praktijk nodig is. Melissa bevat verschillende schermen voor de algemene huidverzorging, maar ook voor voetverzorging, kapsalon, dietiek, huidtherapie, reflex- en massagetherapie, enzovoorts.

Agenda
Een heel belangrijk onderdeel is de agenda. Hierin kunnen alle soorten afspraken vastgelegd worden. De agenda kan meerdere werkplekken (cabines) aan, waardoor er een beter overzicht verkregen wordt van de bezettingsgraad van de salon. Het verplaatsen van een afspraak of het plannen van een vervolg afspraak is een simpele handeling, die veel ongemak wegneemt. Afspraakbevestiging per email en –herinnering per email of sms behoren tot de mogelijkheden.

Internet Modules en Online Afspraken
Via de apart aan te schaffen Melissa Internet Modules kan men vanaf elke werkplek ter wereld de agenda en klantengegevens benaderen. Ook is het mogelijk om de consumenten via uw website online een afspraak te laten maken.

Kassamodule
Een volgend belangrijk onderdeel van het programma is de kassamodule. Alle verkopen van producten en behandelingen kunnen via het kassascherm verwerkt worden. Deze verkopen worden “achter op” de klantenkaart bewaard. Middels deze kassamodule is het tevens mogelijk facturen te maken o.a. ten behoeve van de zorgverzekeraar (rechtstreek, via Vecozo of zorggroep).

Boekhouding
Ook is er een directe koppeling met de boekhouding, waardoor de gegevens in het kasboek terecht komen. Deze boekhouding is geïntegreerd in het pakket. Het bevat alle onderdelen, die voor een boekhouding nodig zijn: inkoopboek, verkoopboek, memoriaal, en het kas- en bankboek. Daarnaast is er de mogelijkheid voor het afdrukken van een saldibalans en een kolommenbalans, zodat altijd een goed overzicht van de financiële kant van het bedrijf aanwezig is. De BTW aangifte wordt met Melissa bijzonder eenvoudig. Aangiftegegevens zijn per kwartaal en per maand zichtbaar.

Selecties en export
Alle gegevens, die in Melissa verwerkt worden, kunnen op verschillende manieren geselecteerd worden, waardoor allerlei overzichten afgedrukt kunnen worden. Dit geldt voor de boekhouding, maar ook voor andere gegevens, zoals bijvoorbeeld een mailing naar een bepaalde groep klanten. Melissa is een totaal-oplossing, met daarin alle functies die belangrijk zijn voor de branche. Het gaat om het werk te vereenvoudigen en tijd vrij te maken voor andere zaken. De gemaakte selecties van klanten kunnen worden verwerkt op etiketten en lijsten, maar ook via een samenvoegbestand in Word, of zelfs per e-mail worden verstuurd. Veel gegevens kunnen worden ge-exporteerd naar bijvoorbeeld Excel.

Melissa onderhoud
Het onderhoudscontract geeft recht op telefonische ondersteuning van de helpdesk. Deze is op werkdagen tijdens kantooruren te bereiken op een “normale” telefoonnummer. Daarnaast ontvangt men nieuwe versies welke in het betreffende jaar uitkomen,

Techniek
Melissa werkt op stand-alone computers en netwerken in de volgende omgeving: Computers met Windows8, Windows10, Windows11 en in netwerken: peer-to-peer en Windows Server.
Gebruik de volledige Windows versie, op een Windows S-versie werkt het niet. Deze is gratis over te zetten naar de volledige Windows versie
Aanbevolen configuratie : vanaf 600 MHz processor snelheid, 1 GB geheugen, harddisk 250 MB en een schermresolutie van 800x600 of hoger. Bij gebruik van een netwerk is 2 GB geheugen minimaal. Voor netwerken ontraden we het draadloze netwerk. Op Apple computers met OS X als besturingssysteem kan met Melissa gewerkt worden indien het programma Parallels en een Windows versie is geïnstalleerd.